HVATALJKE I STEGE

ASME B30.20 – AS 4991 – EN13155

 • Vertikalna stezaljka za podizanje armaturnih šipki | TVC
 • Univerzalna stezaljka za ploče | CPU
 • Vertikalna stezaljka za burad | CDV
 • Stezaljka za podizanje buradi | CDL
 • Stezaljka za podizanje betonskih cevi | CPL
 • Horizontalna stezaljka za ploče | CPH
 • Vijačna stezaljka | CSC
 • Bregasta stezaljka sa sigurnosnim navojem | CSA
 • Šinska stezaljka | CRT
 • Anker/stezaljka za šipke od ukrućenog lima | BCB
 • Univerzalna stezaljka za grede | BCU
 • Stezaljka sa podesivim uglom za grede | BCA
 • Stezaljka sa fiksnim čeljustima sa okovom za teške uslove rada | BC

Sertifikacija:

Svaka jedinica dolazi u potpunosti sertifikovana sa sertifikatom o ispitivanju ili EC deklaracijom o usaglašenosti koja navodi usaglašenost sa osnovnim zdravstvenim i bezbednosnim zahtevima Uredbe o mašinama 2006/42/EC.
Sve jedinice Tiger stezaljki ispunjavaju zahteve date u okviru ASME B30.20 standarda, australijskog standarda AS 4991 i EN13155:2003+A1:2009. Svi artikli su u skladu sa osnovnim zdravstvenim i bezbednosnim zahtevima Uredbe o mašinama 2006/42/EC. Oznake za teške uslove rada pokazuju relevantne širine čeljusti, ograničenja radnog opterećenja, serijske brojeve i godinu proizvodnje.

GLAVNE KARAKTERISTIKE

TVC – Vertikalna stezaljka za podizanje armaturnih šipki

 • Kapacitet 1t
 • Za čelične armaturne šipke D16-D38 i D35-D51
 • Sigurnosna poluga sprečava ispadanje armaturnih šipki iz stezaljke
 • Opremljena je mehanizmima za otpuštanje i daljinsku kontrolu

Vertikalne stezaljke za podizanje kompanije Tiger koriste se za sigurno vertikalno podizanje i rukovanje prethodno sastavljenim armaturnim čeličnim šipkama okruglog ili nepravilnog oblika.
Kada je stezaljka visoko van domašaja, otvorenom bravom tipa centralne poluge može se upravljati preko užeta kojim se daljinski upravlja kako bi se stezaljka zaključala u otvorenom položaju.

Bočni graničnik na bočnoj strani karoserije će se aktivirati kada se poluga kojom se daljinski upravlja pomeri u gornji položaj. Bočni graničnik može sprečiti ispadanje armaturnih šipki uzrokovano pritiskom šipki.
Svaka jedinica se isporučuje sa Uputstvima za upotrebu proizvođača

Šifra Kapacitet (tone) Primenljivi prečnici (mm) Čelične armaturne šipke I L b B Neto težina (kg)
TVC-1L3 1.0t 16-41 D16-D38 78 234 63 124 11.0
TVC-1L5 1.0t 35-55 D35-D51 109 265 87 148 12.0

Naša inovacija, vaša bezbednost

CSS – Bregasta stezaljka sa sigurnosnim navojem

Tiger CSS bregasta stezaljka sa sigurnosnim navojem sa duplim ušicama i funkcijom sigurnosnog momenta je pogodna za mnoge primene. Ova bregasta stezaljka sa navojem može da se koristi u razne svrhe, kao što su podizanje, bočno povlačenje i prevrtanje materijala. Adekvatnost zatezanja se može vizuelno potvrditi vizuelnom sigurnosnom funkcijom obrtnog momenta.

Karakteristike:

 • Sferni, univerzalno projektovani bregasti element sa navojem pruža dodatnu snažnu silu stezanja na predmetu obrade, čak i kada dođe do vibracija tokom rada.
 • Držač brega i obruč imaju fosforescentnu (svetleću u mraku) boju za lako prepoznavanje adekvatnog momenta zatezanja.

Naša inovacija, vaša bezbednost

CPU – Univerzalna stezaljka za ploče

Tiger CPU stezaljka se može koristiti za podizanje i transport čeličnih ploča i konstrukcija iz svih položaja (horizontalno, vertikalno i bočno). Pored prenošenja ploča, ova stezaljka je pogodna za okretanje čeličnih konstrukcija i zavarenih konstrukcija. Ima zglobni okov za podizanje, tako da se može postaviti na čeličnu ploču u bilo kom položaju. Projektovana je da se koristi sa lančanim remenom na dve noge za podizanje dužih ploča bez potrebe za poprečnom gredom. CPU je opremljena mehanizmom za predzatezanje koji osigurava da stezaljka ne klizi kada se primeni sila podizanja i kada se teret spušta. Za upotrebu sa pločama površinske tvrdoće do 300 po brinel (HB) / 32 po rokvel C (HRC) metodi.

Stezaljke za ploče ne treba koristiti ako je temperatura površine materijala koji se podiže iznad 100°C (212°F). Temperatura okoline radnog okruženja ne bi trebalo da bude niža od -20°C (-4°F) i ne viša od +50°C (122°F).

Naša inovacija, vaša bezbednost

CPH – Horizontalna stezaljka za ploče

Tiger CPH stezaljka je horizontalna stezaljka za podizanje namenjena da se koristi u parovima, setovima parova ili u kompletu od 3 komada za horizontalni transport čeličnih ploča. Mogu se koristiti za podizanje svih vrsta materijala u obliku ploča pod uslovom da ploča može da izdrži sile koje se na nju vrše. Ove stezaljke su pogodne samo za podizanje pojedinačnih ploča sa površinskom tvrdoćom ispod 300 po brinel (HB) / 32 po rokvel C (HRC) metodi.

Naša inovacija, vaša bezbednost

CSC – Vijačna stezaljka

Tiger CSC vijčana stezaljka sa obrtnom kukom je pogodna za mnoge primene. Posebno je korisna za podizanje i izvlačenje limova, nosača i čeličnih konstrukcija. Opremljena je pokretnim bregom na vretenu navoja koji obezbeđuje moćnu silu stezanja na predmetu koji se pomera.

Može se koristiti za podizanje i transport velikog broja različitih oblika čelika, od čeličnih ploča i strukturiranog čelika do zakrivljenog i sfernog čelika. Pored transportovanja ploča, ova stezaljka je pogodna za okretanje čeličnih konstrukcija i zavarenih konstrukcija. Takođe je projektovana da se koristi zajedno sa Tiger dizalicom sa polugom za poravnavanje fabrikovanih čeličnih konstrukcija. Ove stezaljke su idealne za građevinsku industriju.

Kada je pod opterećenjem, breg se okreće proporcionalno primenjenom opterećenju i ivice zubaca brega se zabadaju u ploču, kako bi se povećala sila stezanja, čak i kada dođe do vibracija tokom rada.

Naša inovacija, vaša bezbednost

CDL – Stezaljka za podizanje buradi

Tiger CDL stezaljka za podizanje buradi je projektovana za podizanje i transport čeličnih buradi i lagana je i jednostavna za upotrebu. Ako dižete praznu ili zapečaćenu burad, onda je jedna stezaljka sama po sebi dovoljna. Ako podižete otvoreno puno bure, onda treba koristiti dve stezaljke sa remenom sa dve noge.

Naša inovacija, vaša bezbednost

CDV – Vertikalna stezaljka za burad

Tiger CDV-0060 stezaljka za burad je projektovanje za podizanje i transport buradi u vertikalnom položaju.

Jedna stezaljka se može koristiti za podizanje buradi sa ili bez poklopca hvatanjem ivice bureta. Njen lagani i mali sveukupni dizajn je čini idealnom za podizanje buradi koja čvrsto stoje na paletama. Težište bureta treba da bude ispod tačke podizanja tokom transporta.

Naša inovacija, vaša bezbednost

CPL – Stezaljka za podizanje cevi

Tiger CPL stezaljke za podizanje cevi se koriste u setu od po tri za vertikalni transport betonskih delova cevi prečnika do 2m. Kapacitet čeljusti je projektovan za debljinu cevi 40-120mm za set kapaciteta 1,5t i 90-220mm za set kapaciteta 3,0t. Pričvršćivanje i uklanjanje stezaljki sa cevi je izuzetno lako zbog njihovog jednostavnog i praktičnog dizajna. Za beton prema DIN4034. Prikazani kapaciteti se odnose na set od tri stezaljke.

Naša inovacija, vaša bezbednost

CRT – Šinska stezaljka

Tiger CRT šinske stezaljke su projektovane za podizanje pojedinačnih šina uzduž i poprečno, bezbedno i sigurno. Stezaljke su projektovane da odgovaraju većini tipova šinskih delova koji se trenutno koriste. Stezaljke su pričvršćene na glavu šine preko opružnog mehanizma sa polugom. Veoma čvrst, praktičan dizajn sa malom sopstvenom težinom. Za veličine šina S49, S54, S60ice, UIC60.

Naša inovacija, vaša bezbednost

BCB – Anker/stezaljka za šipke od ukrućenog lima

Tiger BCB anker za šipke od ukrućenog lima je projektovan za pričvršćivanje na profile od ukrućenog lima na šipkama od ukrućenog lima odobrenim za korišćenje pri podizanju tereta. Oni se često nalaze u brodskim kabinama, mašinskim prostorijama i plafonskim konstrukcijama na mostu broda. Anker za šipke od ukrućenog lima obezbeđuje polutrajnu tačku podizanja. Veliki integrisani okov omogućava lako povezivanje na sve različite tipove mašina za podizanje. Ovaj model se NE SME koristiti za podizanje greda. On predstavlja tačku vešanja.

Naša inovacija, vaša bezbednost

BCU – Univerzalna stezaljka za grede

Model Tiger BCU univerzalne stezaljke je projektovan ne samo za vertikalnu upotrebu, već i za primenu kod bočnih opterećenja, gde konvencionalne stezaljke nisu prikladne. Ova stezaljka je veoma fleksibilna u primeni i može se koristiti za podizanje, povlačenje ili kao polutrajna tačka ankerisanja. Može se opteretiti pod bilo kojim uglom i njome se eliminiše upotreba poprečnih greda u različitim operacijama podizanja.

Naša inovacija, vaša bezbednost

BCA – Stezaljka sa podesivim uglom za grede

Ova BCA stezaljka služi kao anker ili tačka za podizanje kada je pričvršćena na čelični ugaoni sklop koji se nalazi na gornjoj strani, i odobrena je za primenu kod podizanja. Ova stezaljka se može koristiti maksimalno do 15° od vertikale.

Naša inovacija, vaša bezbednost

BCF – Stezaljka sa fiksnim čeljustima sa okovom za teške uslove rada

Tiger BCF stezaljka je projektovana kao robusna tačka ankerisanja, pogodna za povlačenje i podizanje pod uglovima dužinom grede. Omogućava bočno opterećenje do 90° bez umanjenja i poprečno opterećenje od 15° bez umanjenja.

Zbog naše politike stalnog razvoja proizvoda, dimenzije, težine i specifikacije se mogu promeniti bez prethodne najave. Molimo proverite kod Elmas prodajnog tima prilikom naručivanja.

Elementi po meri dostupni na zahtev – kontaktirajte dragan.stevanovic@elmas.rs za više informacija.

Naša inovacija, vaša bezbednost