Industrija

Guard blokovi za zaštitu tereta obezbeđuju zaštitu od pada za opremu. Postoji ogroman broj aplikacija u kojima se mogu primeniti odvodnici opterećenja, u nizu industrija.

Da li podižete ili kačite opremu koja ne sme da padne? Ako je tako, trebalo bi da razmislite o instaliranju Guard uređaja za zaustavljanje opterećenja kao zaštite u slučaju kvara primarne opreme za podizanje.

Ako se Vaša primarna oprema za nosivost pokvari, Guard odvodnik opterećenja će sutomatski zaustaviti pad tereta, sprečavajući na taj način opterećenja materijala i, što je još važnije štiti ispod.

U mnogim slučajevima, zaštita opreme od pada je neophodna.

Proizvodi

Guard blokovi za zastitu tereta

  • Dužina sajle do 25 m
  • Integrisana apsorpcija udara minimizira štetu
  • Mogućnosti sajli i okova visokog kvaliteta ili od nerđajućeg čelika
  • Sajla se automatski izvlači / uvlači
  • Indikatorska sočiva za lako praćenje ispravnosti uredjaja

Aplikacije

Automobilske proizvodne linije ne mogu priuštiti duge perioda gašenja radi popravke pale opreme. Glavni proizvođači automobila kao što je Jaguar Land Rover, zavise od Guard blokade opterećenja kako bi zaštitili ključne tačke u proizvodnoj liniji; njihovi proizvodni inžinjeri su identifikovali rizik od gašenja teške opreme tokom upotrebe, što bi moglo dovesti do nekontrolisanog pada na pod radionice. Takav pad bi mogao da izazove ozbiljna kašnjenja u proizvodnji dok se šteta popravi, a da ne pominjemo rizike za operatere koji rade u blizini opreme.

Ispuštanje materijala tokom procesa potapanja može biti skup neuspeh, a da ne pominjemo rizik za osoblje koje bi moglo biti u blizini, Sve viže i viže, fabrike za cinkovanje ugrađuju odvodnike opterećenja uz svoju primarnu opremu za dizanje, kao pouzdanu zaštitu od pada materijala, u sličaju kvara na primarnom istemu.

Da li je Vaša procena rizika identifikovala rizik od pada industrijskih vrata tokom upotrebe? Kvar u primarnom operativnom sistemu vrata može da dovede do nekontrolisanog pada, čime rizikuje ozbiljno oštećenje bilo koje opreme ili, još kritičnije, ljudi ispod, Što su vrata starija, to je veći rizik. Veliki broj naših kupaca je koristio Guard odvodnike opterećenja kao isplativ, jednostavan način upravljanja ovim rizikom, izbegavajući troškove zamene kompletnih vrata/podiznog mehanizma.

Kada rukujete materijalom i jednostavno ne možete dozvoliti da materijal koji pižete padnu, ugradnja Guard odvodnika opterećenja pruža jednostavnu, ekonomičnu zaštitu.

Sa ponosom ističemo da se Guard koristi kao sekundarna podrška za podizanje kritičnih stubova koji se koriste za rukovanje isparljivim materijalom za pomeranje radioaktivnih materijala, unutar određenih nuklearnih elektrana u Velikoj Britaniji.
Ovo je odličan primer gde je potrebna ekstremna bezbednost.