Profesionalna prenosna rasveta i napajanje

Više lumena = više svetlosti = bolji proizvod? POGREŠNO – evo i zašto:
Objašnjavanje „mita o lumenima“ – šta su lumeni i zašto nisu toliko važni?

Lumen je SI jedinica svetlosnog f luksa, mera svetlosti koja se emituje iz izvora svetlosti. Lumeni NISU mera svetlosti koja dolazi na radnu površinu – to se meri u luksima. Lumeni se obično mogu meriti samo u laboratorijama koristeći veoma specijalizovanu opremu.

Luks je SI jedinica osvetljenosti, jednaka jednom lumenu po kvadratnom metru. Luks se može meriti na radnom mestu pomoću luksmetra. Međunarodni standardi za bezbedno osvetljenje radnih površina navedeni su isključivo u luksima. Iz tog razloga kod primena za mobilnu rasvetu zanima nas samo kvalitet osvetljenja koji dopire do područja koje želimo da osvetlimo. Kompanija Ritelit ovo naziva „korisno svetlo“.

Kako lumeni opisuju samo svetlost koja se emituje iz izvora svetlosti u bilo kom smeru i takođe ne uzimaju u obzir gubitke svetlosti usled sočiva, difuzora itd., lumeni nisu relevantni za opisivanje nivoa osvetljenja koji dolazi na radnu površinu zadate veličine i udaljenosti od izvora svetlosti.

Primer poređenja između:

Uobičajenog osvetljenja područja od 360°

Kontrole snopa K45-LITE kompanije Ritelite – osvetljenje područja od 180° do 360°

85.000 lumena

Ukupni lumeni od svetlosti

85.000 lumena

20% iz difuzera
35% izgubljeno u vazduhu

Izgubljeni lumeni

0% izgubljenih lumena

33.150 lumena pri 360°
16.575 lumena pri 180°

Korisni lumeni

85.000 lumena pri 360°
85.000 lumena pri 180°

360° – prosečno 20 luksa na 1385m2
180° – prosečno 20 luksa na 395m2

Približna korisna svetlost (luks)

360° – prosečno 20 luksa na 3552m2 180° – prosečno 20 luksa na 2028m2

Kako funkcioniše Beam Control kompanije Ritelite?

Kontrolisana efikasnost. Da bismo omogućili da naši proizvodi budu što efikasniji, bez obzira da li se napajaju iz akumulatora, generatora ili mreže, potreban je osnovni proizvod prilagođen energetskoj efikasnosti, a ne troškovima proizvoda.

Sočiva po meri za kontrolu pravca svetlosti iz LED izvora svetlosti kako bi se osiguralo da je sva svetlost usmerena ka potrebnoj površini.

Kompanija Ritelite dizajnira proizvode koji pokreću LED diode pri optimalnim lumenima po vatu kako bi se osiguralo da se električna energija što je više moguće pretvara u svetlost, a ne u toplotu. To osigurava da proizvodi kompanije Ritelite rade efikasno, pouzdano i maksimiziraju životni vek proizvoda.

Kontrola snopa osigurava da sva svetlost bude usmerena ka potrebnoj površini, nudeći ujednačeno svetlo za trening ili rad.

Primer kontrole snopa za sportsku primenu

Fleksibilno postavljanje od 180° do 360°

Svetlost kontrolisanog snopa, minimalno svetlosno zagađenje

Projektovano za više primena

Mogućnost potpunog prigušivanja radi optimalne kontrole izlaza svetlosti i trajanja rada.

Nulte emisije sa stoprocentnom fleksibilnošću i maksimalnim povratom ulaganja

Zamena za nefleksibilne sisteme osvetljenja područja sa niskim performansama / velikim ulaganjima, koji se pokreću „isključivo na solarni pogon“.

 • ZERO EM sistemi koriste energiju dnevne svetlosti kako bi omogućili da se obezbedi daljinsko napajanje i osvetljenje sa nultom emisijom za sve građevinske, iznajmljivačke, vanredne, sportske i mnoge druge primene.
 • ZERO EM je mobilan i modularan i omogućava kombinovanje
  standardnih proizvoda na različite načine kako bi se obezbedilo savršeno
  rešenje za svaku radnu situaciju.
 • ZERO EM moduli za napajanje i osvetljenje se takođe mogu koristiti pojedinačno, na primer naši RITE-POWER akumulatoski
  generatori mogu se koristiti za daljinsko napajanje bilo koje kompatibilne mrežne opreme naizmenične struje koja se koristi na gradilištu, kao i proizvoda proizvoda za osvetljenje prostora kompanije Ritelite.
 • ZERO EM proizvodi za osvetljenje prostora takođe mogu biti povezani direktno na druge izvore energije, na primer na generatore na gorivo i mreže naizmenične struje.
 • ZERO EM zamenjuje specijalne sisteme koji se pokreću „isključivo na solarni pogon“ koji su nefleksibilni, obično niskih performansi i zahtevaju dodatne, skupe investicije.

„ Pokrenuto dnevnom svetlošću”

Punjiva LED radna rasveta

Radna rasveta K8, K9 i K10 napaja se visokoefikasnim litijumskim akumulatorima i projektovana je da traje jednu smenu uz više mogućih podešavanja snage. Ugrađeni stativi omogućavaju proizvodima K9 i K10 da se protežu do 1,8 m, a svi proizvodi su kompaktni radi nošenja i skladištenja i projektovani su da traju u teškim uslovima okruženja kod građevinskih i industrijskih primena, što ih čini idealnim asortimanom građevinske rasvete koja se napaja akumulatorima. Svi proizvodi imaju ugrađena sočiva sa kontrolisanim tačkastim snopom i obezbeđuju veoma jaku LED svetlost za osvetljavanje svih radnih oblasti.

Prenosiva rasveta sa reflektorima

Reflektori velike snage SPORTS-LITE, K21 i K45-LITE pružaju nenadmašno i optimizovano osvetljenje bilo kog radnog mesta ili sportskih prostora u fleksibilnim, prenosivim paketima koji se mogu koristiti na više stativa i izvora napajanja. Sa opcijama koje nude osvetljenje od 180 – 360 stepeni, prenosivi LED reflektori kompanije Ritelite mogu trenutno da osvetle bilo koju oblast i efikasno ispunjavaju sve zahteve za privremenim osvetljenjem.

Linearna / obodna rasveta

Osvetlite prolaze, ograde i staze pomoću naših linearnih LED rešenja za rasvetu. Poveziva kontrolisana povezana svetla Pro- Link Beam i reflektor K21 su lagana, kompaktna i snažna rešenja za svaku primenu linearnog osvetljenja. Kompatibilni sa postojećim generatorskim sistemima ili napajani generatorima RITE-POWER na baterije, ovi proizvodi kompanije Ritelite su veoma efikasni, imaju nizak odsjaj i nude fantastično osvetljenje uz nisku potrošnju energije. Dostupno je više vrsta nosača za ograde, prolaze, portale, kao i širok spektar sistema stativa.

Mobilna rasveta sa reflektorima za velike površine

Mobilni rasvetni stubovi Quad Pod K65 i K45 su dizajnirani da budu prava alternativa prenosivim rasvetnim stubovima sa vučnim mehanizmom u slučaju mnogih zahteva za osvetljenje udaljenih područja, uključujući građevinske i industrijske lokacije i mnoge sportske primene. Ovi rasvetni stubovi velike snage su fleksibilni prilikom pomeranja, brzo se postavljaju, kompaktni su radi jednostavnog skladištenja i transporta i nude osvetljenje velike površine reflektorima, koja se može podesti između 180 i 360 stepeni i do 6,5 m visine. Napajani iz mreže, generatora ili baterijskih generatora RITE-POWER, mobilni rasvetni stubovi kompanije Ritelite su savršeno rešenje za privremenu stubnu rasvetu velikih površina.

Rešenja za napajanje kompanije Ritelite

Asortiman industrijskih prenosivih baterijskih generatora kompanije Ritelite pruža pouzdanu, efikasnu prenosivu snagu kad god i gde god je to potrebno, unutra i napolju. Projektovani da pokreću asortiman rasvete kompanije Ritelite i drugu opremu, baterijski generatori su vodootporni, kompaktni i jednostnavni za upotrebu. Dostupni su u ponudi sa izlazom od 110V ili 240V

Glavne karakteristike

Rešenja za punjenje akumulatora

Kompanija Ritelite u Velikoj Britaniji proizvodi širok spektar profesionalnih, pouzdanih punjača akumulatora i rešenja za punjenje za mnoge primene. Postoji veliki broj različitih punjača akumulatora koji podržavaju prenosive proizvode za osvetljenje kompanije Ritelite, međutim kompanija Ritelite takođe proizvodi širok spektar drugih punjača za praktično svaku industrijsku primenu prilikom rada sa bilo kojom vrstom akumulatora, uključujući litijumske i zapečaćene olovne baterije.