RP282 PHLOTICH KOTURAČA

RP282 Phlotich koturača je uređaj sa više otvora specijalno dizajniran za SRT (tehnika jednog, stacioniranog užeta) i DdRT (Tehnika duplog užeta).
RP282 PHLOTICH koturača dostupna je sa čaurama ili ležajevima.
Bočne ploče se spajaju savršeno paralelno omogućavajući ‘čistu’ vezu sa karabinerima za sidrenje. Spojene bočne ploče takođe omogućavaju besprekornu upotrebu ‘Tvin Leg’ Tether-a u SRT penjanju pomoću ključa za užad.
Donji otvor za sidrenje će omogućiti punu rotaciju karabinera
Jedinstveni otvor “bubreg”: Omogućava širok izbor oblika karabinera i omogućava rotaciju bilo kog karabinera. Omogućava karabineru da se ‘centrira’ u zavisnosti od toga gde je opterećenje primenjeno – i omogućava karabinerima da se ‘centriraju’ tokom manevra penjanja, što je od pomoći kod DdRT penjanja.
Omogućava savršeno mesto za sidrenje (karabiner, kuka, Chestie, itd.) za upotrebu u SRT penjanju na usponu sa ključem za užad. Ova koturača, zahvaljujući ’bubreg’ otvoru, će se samoporavnati na najefikasnije mesto i može se lako ukloniti ili pričvrstiti.
Omogućavaju efikasnu upotrebu remenice kao ‘kolica’ i omogućavaju samoporavnavanje karabinera za sidrenje u ‘bubreg’ otvoru kada se koristi u ovoj konfiguraciji.

Tehničke informacije

Standard: EN 12278:07
Prečnik užeta (mm): Max 13mm
Minimalna prekidna čvrstoća MBS: 30kN
Materijal točka: Aluminijum
Težina: 145gr