SPASILAČKI KOMPLETI

Kad god se koriste sistemi za zaustavljanje pada i postoji opasnost od pada, neophodno je unapred planirati efikasno spasavanje osoba koje su doživele pad.
SC spasilački kompleti obezbeđuju seriju unapred montiranih „gotovih“ rešenja, koja odgovaraju nizu opcija podizanja/spuštanja, ograničenog prostora, horizontalnih povlačenja i kratkih spuštanja u dužini podizanja.
Kompleti su dostupni sa ugrađenim zaključavanjem napredovanja ili korišćenjem RAD-a (uređaja za podešavanje užeta) koji je montiran na pojas za spasavanje. Ovaj metod zaključavanja napredovanja omogućava spasiocu da koristi sopstvenu telesnu težinu za pomoć pri izvlačenju.
Kompleti za spasavanje su dostupni sa visinom dizanja od 15 m (HOL), ali druge dužine HOL su dostupne na zahtev.

RK010A-015 osnovni spasilački komplet WLL 200kg (440Ib)
Jednostavan unapred montiran sistem mehaničkog odnosa 3:1 (uključujući stub za spasavanje) koji se lako može postaviti da podigne ili spusti unesrećeno lice na kratkim udaljenostima. RAD (uređaj za podešavanje užeta) je takođe uključen za osiguravanje/ zaključavanje napredovanja i kontrolisano spuštanje.

Standardne komponente 15m HOL kompleta uključuju:
RP061 mala dupla Prussik koturača
RP062 mala jednostruka Prussik koturača,
sa užetom sa uškom za pričvršćivanje
RP815 RAD
KH204SS HMS karabineri
11mm LSK uže [60m]
Pletena anker priveznica
Lagani spasilački stub & torba za uže

Opcioni pribor:
RP209N spasilački Pip-pin za hvatanje užeta
Težina 180g (6oz

RK020A-015 srednji spasilački komplet WLL 200kg (440Ib)

Jednostavan, ali namenjen teškim uslovima rada, unapred montiran sistem mehaničkog odnosa 4:1 (uključujući stub za spasavanje), koji se lako može postaviti tako da podigne ili spusti unesrećenog na kratkim udaljenostima.
Glavni kotur je opremljen ležajevima sa jednosmernim zaključavanjem. Jednosmerni ležajevi se okreću tokom podizanja, ali blokiraju tokom spuštanja, što povećava trenje i nudi veću kontrolu tokom spuštanja.

Standardne komponente 15m HOL kompleta uključuju:
KH204SS karabiner
RP701 [1] & RP700 
11mm LSK uže [75m]
Pletena anker priveznica
Lagani spasilački stub & torba za uže
Uže Ø 10.5-13mm (1/2”)
RP210/220 Profesionalni ručni krol
Težina 364g (13oz)
Uže Ø 9-13mm (5/16-1/2”)
RP016A spasilački stub za teške uslove rada
Maks. dužina 390cm (12’8”) 
Kompatibilna SH979 kuka sa skakavicom

RK030A-015 srednji spasilački komplet plus
WLL 300kg (661Ib)

Jednostavan unapred montiran sistem mehaničkog odnosa 4:1 za teške uslove rada (uključujući stub za spasavanje), koji se lako može postaviti da podigne ili spusti unesrećeno lice na kratkim udaljenostima.
Glavna koturača (RP705) ima ugrađene jednosmerne ležajeve koji nude veću kontrolu tokom spuštanja plus breg za zaključavanje napredovanja, koji funkcioniše na užetu tako da automatski zaključak napredak tokom podizanja.
Standardne komponente HOL kompleta od 15 m uključuju:
RP705 Koturača za zaključavanje napredovanja
RP701 Koturača za spasavanje
KH204SS karabineri
11 mm LSK uže [75 m]
Pletena anker priveznica
Laki stub za spašavanje i torba za užad

RK040A-015 komplet za kratko podizanje i duže spuštanje (SLLL)
WLL 140kg (308Ib)
SLLL komplet je lagani komplet za spasavanje koji se brzo postavlja za bilo koje spasavanje u uslovima spuštanja. SLLL komplet je idealan komplet za duža spuštanja jer koristi HaulerBiner kompaktni spasilački komplet nezavisno, za mehaničko napredovanje. To znači da je potrebno manje užeta na bilo kojoj visini podizanja (HOL), u poređenju sa tradicionalnim sistemima koturača – (efektivno 2 k HOL).
Prednosti su:
Kompaktan i lagan za nošenje
Manji rizik od zaplitanja užeta
Brže i lakše prepakivanje
HaulerBiner sa svojim mehaničkim napredovanjem 6:1 i bregom za zaključavanje progresa, omogućava spasiocu da lako podigne unesrećenog kako bi ga odvojio od njegove linije za zaustavljanje pada ili radne linije, a zatim preneo njihovu težinu na D4 radni/spasilački desender, spreman da spusti unesrećenog. D4 nudi vrhunsku kontrolu tokom spuštanja i ima ugrađenu funkciju dvostrukog zaustavljanja u slučaju da se spasilac uspaniči ili pusti ručku.
Komponente kompleta uključuju:
HB165 1,65m HaulerBiner
RP880 D4 radni/spasilački desender
KH204SS karabiner
11mm LSK uže (15m ili 30m HOL opcije, kao standard)
Pletena anker priveznica
Lagani stub za spašavanje i torba za užad
Primene:
situacije spasavanja za kratko dizanje, dugo spuštanje– teret za spasavanje jedne osobe.

RK050A-015 R-ALF komplet
WLL 250kg (550Ib)
R-ALF komplet je sistem mehaničkog odnosa 5:1 gde glavna koturača (R-ALF) ima ugrađenu kočnicu za prekoračenje brzine koja će se, ako spasilac izgubi kontrolu nad užetom, automatski uključiti da zaustavi slobodan pad na veoma kratkoj distanci. To znači da je to najlakši i najsigurniji uređaj za podizanje i spuštanje ljudi.
Pogodan za teška opterećenja do 250 kg (550 Ib), R-ALF je savršen za širok spektar upotreba uključujući spasavanje na nosilima uz pomoć 2 osobe, barijatrijsko spasavanje, radno spuštanje na konstrukcijama za čišćenje ili inspekciju i rad u ograničenom prostoru. R-ALF je takođe vrhunski multifunkcionalni uređaj za zatvorene prostore, jer se može koristiti na vertikalnom za podizanje/spuštanje, kao i na horizontalnom za povlačenje. R-ALF može koristiti ili sam operater za radno pozicioniranje u rezervoarima, kao pristupni uređaj u kanalizaciji i šahtovima ili spasilac ili u skučenom prostoru ili na gornjem ankeru (na primer, tronožac).
Standardni 15m HOL komplet uključuje:
RP431 RALF koturača
RP064 dvostruka koturača
KH221SS karabiner
11 mm LSK uže [90 m]
Pletena anker priveznica
Torba sa užetom
Opcioni stub za spasavanje za teške uslove rada
Primene:
Spašavanje pri povlačenju, Spašavanje uz kratko podizanje i duže spuštanje, Spašavanje u podizanju, Podizanje/spuštanje u ograničenom prostoru,
Horizontalna izvlačenja i spasavanje uz pomoć 2 osobe.

KOTURAČA SA ZAKLJUČAVANJEM NAPREDOVANJA

ISC koturače za zaključavanje napredovanja (PCP) imaju laku centralnu ploču, optimalno pozicioniran točak (za smanjenje trenja užeta) i nominalno uže sa uškom za pričvršćivanje, kroz koji se čak i ANSI karabiner može potpuno rotirati. Svi PCP-ovi su opremljeni zakovicama za zaštitu od neovlašćenog otvaranja i imaju individualni serijski broj. Površine bregova koriste konuse (nisu šiljasti), kako bi se habanje užeta minimiziralo.

Karakteristike i primene

Koturače za zaključavanje napredovanja sadrže breg koji automatski hvata teret dok podiže/vuče teret ili zateže uže. Da biste spustili/oslobodili liniju, breg se mora ručno osloboditi pomoću fleksibilnog Dyneema kabla za otpuštanje i držati/zakačiti daleko od užeta tokom spuštanja/puštanja linije.

Jednosmerni ležajevi za zaključavanje

Da bi se pomoglo u kontroli spuštanja/otpuštanja tereta, jednosmerni ležajevi se ne okreću dok se teret oslobađa/spušta, čime se povećava trenje i deluje kao statička bitva dajući operateru mnogo više kontrole. Koturače za fiksiranje napredovanja se mogu koristiti u svim vrstama primena, kao što su izvlačenje, zatezanje i radno pozicioniranje teških tereta.

RP701 dupla koturača za spašavanje (standardna)
Težina 660g (23oz)

MBS 40kN (8992lbf)

RP700 dupla koturača za spašavanje (jednosmerni ležajevi)
Težina 649g (23oz)

MBS 30kN (6744lbf)

RP702 jednostruka koturača za zaključavanje napredovanja (standardna)
Težina 663g (23oz)
MBS 40kN (8992lbf)

RP704 jednostruka koturača za zaključavanje napredovanja (jednosmerni ležajevi)
Težina 655g (23oz)
MBS 30kN (6744lbf)

RP703 dvostruka koturača za zaključavanje napredovanja (standardna)
Težina 910g (32oz)
MBS 40kN (8992lbf)

RP705 dvostruka koturača za zaključavanje napredovanja (jednosmerni ležajevi)
Težina 895g (32oz)
MBS 30kN (6744lbf)

SPASILAČKA NOSILA

ISC spasilačka nosila su lagana nosila koja se mogu umotati, napravljena od robusnog polietilena male gustine. Telo nosila je glatko i izdržljivo, omogućavajući im da slobodno klize preko širokog spektra površina, ali ostaje dovoljno fleksibilno da se čvrsto pričvrsti oko unesrećenog radi zaštite.

Svi modeli su pogodni za horizontalnu ili vertikalnu upotrebu, par HaulerBiners-a se može koristiti kako bi se omogućilo rukovaocu da pređe iz horizontalne u vertikalnu poziciju ili obrnuto, brzo i lako, koristeći 6:1 mehanički odnos i zaključavanje napredovanja.

Nosila su dostupna sa osnovnim kaišem sa kopčom za podešavanje (idealno za rad u posebno prljavim okruženjima kao što je spašavanje iz pećine) ili Klick-Lock kopčama, koje omogućavaju veoma brzo pakovanje povređenih i brzo prilagođavanje

STR001 spasilačka nosila

Nema traka ispod nosila, smanjuje habanje i zaglavljivanje.
Sve trake se mogu zameniti i prati.
Uklonjive ručke za do 6 spasilaca.

Traka označena bojom za brzo, intuitivno pakovanje povređenog. Podesivi kaiševi za stopala za bezbednost povređenih.

Može se koristiti sa ISC štitnikom za leđa. Zamenljive kopče.